Goud kopen als een langetermijninvestering

De prijs van goud fluctueert omdat meer goud kan worden gedolven, maar goud wordt op geen enkele manier geconsumeerd, het wordt gekocht en veilig bewaard door verzamelaars. Wanneer verzamelaars, of iemand die goud wil verkopen, met zijn aandeel komt, neemt het aanbod aan goud dat beschikbaar is toe. Dit duwt de prijzen omlaag, hoewel, zodra mensen hierover worden geïnformeerd, er een buitensporige vraag is, waardoor de prijs weer omhoog gaat.

Dergelijke investeringsmunten helpen om valutadevaluatie en devaluatie te omzeilen. Bij het zoeken op internet naar een gids voor belegging in edelmetaal raken mensen in de war door de verschillen in de informatieve blogs en artikelen over beleggen in goud.

Dergelijke edelmetaalmunten verkopen daarentegen in kleine hoeveelheden volgens het goudgehalte erin, en daarom doen ze de beste goudinvesteringen. In 1933 riep president Roosevelt een call-in voor goud, waarbij al het overtollige goud werd verzameld. Amerikanen mochten een klein aantal munten aanhouden waarvan de prijzen werden bepaald door verzamelaars in plaats van hun goudgehalte. Verzamelaars en numismatische munten worden tegen hoge prijzen verkocht. Soms zijn hun prijzen vele malen de waarde van hun goudgehalte.

Restauratie ontketende het nieuwe tijdperk van investeringen in edelmetaal in 1974. Door de handelsaanvallen van de Mexicaanse 50 peso en de Oostenrijkse 100 Coronas namen gouden edelmetaalmunten toe. Hoewel deze gouden muntenmarkt daadwerkelijk werd gelanceerd met de introductie van de Zuid-Afrikaanse Krugerrands.

De best verkopende gouden beleggingsmunten over de hele wereld zijn de American Gold Eagles. De Krugerrand blijft echter nog steeds populair, waarschijnlijk omdat ze tegen een lagere prijs worden verkocht dan de Gold Eagles.

Gold Eagles en Krugerrands zijn meer favoriet vanwege een paar redenen, waarvan de basis is dat ze een ons goud bezitten, terwijl de 50 Pesos en de 100 Coronas minder bevatten. Gold Eagles en Krugerrands hebben hun gouden inhoud op hen gedrukt in het Engels. Peso's hebben het in een andere taal geprint, terwijl Coronas de inhoud helemaal niet laat drukken.

Een andere gouden munt die nog steeds populair is, is het Canadese Maple Leaf. Dit was ooit zo beroemd als de Gold Eagles, maar sinds het ontwerp ervan werd gewijzigd; het is erg kwetsbaar in die zin dat het er heel gemakkelijk krassen op vertoont. De Mexicaanse peso en de Oostenrijkse 100 Coronas, de minder bekende gouden edelmetaalmunten, zijn uitstekende investeringen omdat ze tegen lagere prijzen worden gekocht dan de Krugerrands. Degenen die winstgevende koopjes zoeken, moeten ook informeren naar de Mexicaanse 50 pesos en de Oostenrijkse 100 coronas.

Er zijn meer munten op de markt beschikbaar, hoewel ze als zodanig niet worden aanbevolen. Een voorbeeld hiervan zijn de oude Europese gouden munten. Deze munten hebben niet de waarde van hun inhoud erop gedrukt, waardoor ze een risicovolle investering zijn. Andere minder bekende investeringsmunten zijn Australische Kangaroo of Nuggets, Oostenrijkse Philharmonics en Hongaarse 100 Koronas.


0 comments:

Post a Comment

 

Contact Form

Name

Email *

Message *

Featured Post

Moet je investeren in zilveren dollar munten?

Ik geloof dat investeren in Silver Dollar Coins op dit moment een geweldig idee is, omdat er geen afname lijkt te zijn van het nationale te...